Wortelwrap met falafel

Ingrediënten

  • HEKS’NKAAS® Origineel
  • 200 gr kikkererwten
  • 0,5 zak spinazie
  • 0,5 bakje cherrytomaten
  • 1 tl kerrie poeder
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Peper en zout
  • Worteltortilla’s
  • Zonnebloemolie

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Pan
  • Mes

Wortelwrap met falafel

Om de falafel te maken week je de kikkererwten eerst 12 uur in water. Doe dit lekker de avond van tevoren en zet opzij. Je hebt er verder geen omkijken meer naar. De volgende dag kook je de kikkererwten in het weekvocht voor ongeveer 45 minuten. Giet de kikkererwten vervolgens af. Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn en doe deze samen met de kikkererwten, komijn, kerriepoeder en peper en zout in een kom. Pureer glad met een staafmixer. Vorm kleine balletjes van het kikkererwtendeeg. Als dit te nat is dan kun je er wat bloem aan toevoegen. Druk de balletjes vervolgens een beetje plat. Verhit wat zonnebloemolie in een pan en bak hierin de falafel rondom bruin en gaar. Garneer de wortelwraps met verse spinazie, HEKS’NKAAS®Origineel, cherrytomaten en de falafel.

NOG MEER LEKKERE RECEPTEN MET PRODUCTEN VAN HEKS’NKAAS®