Spinazie – HEKS’NKAAS® soufflé

Ingrediënten

  • HEKS’NKAAS®Origineel
  • 200 ml melk
  • 75 gr geraspte kaas
  • 100 gr verse spinazie (of diepvries)
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter (om in te vetten)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • 4 grote soufflébakjes of 6 kleinere
  • Mixer
  • Houten spatel
  • Oven
  • Garde
  • Pan (spinazie)
  • Klein pannetje

Spinazie – HEKS’NKAAS® soufflé

Verwarm de oven op 190 graden. Bak de spinazie in een pan tot deze geslonken is en laat uitlekken. Vet de schaaltjes in met een beetje boter en bestrooi het met paneermeel. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door en laat 2 a 3 minuutjes zachtjes bakken. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren met de garde. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat wat indikken.

Voeg de kaas, samen met de peper en zout toe. Haal het vervolgens van het vuur af. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de saus en vervolgens de spinazie. Klop de eiwitten stijf in een schone kom met een mixer. Spatel het eiwit met een houten spatel door het mengsel en schenk in de schaaltjes tot ze voor ¾ gevuld zijn. Zet ze meteen in de oven en bak ze 15 minuten. Serveer ze direct uit de oven, ze kunnen ietsjes inzakken.

Maak de oven tijdens het bakken niet open anders bestaat de kans dat de soufflé inzakt tijdens het bereiden. Vet de schaaltjes goed in met boter zodat de soufflé beter omhoog kan komen.

NOG MEER LEKKERE RECEPTEN MET DE PRODUCTEN VAN HEKS'NKAAS®