HEKS’NKAAS® Quiche

Ingrediënten

  • HEKS’NKAAS®Origineel 100g
  • 5 vellen hartige taartdeeg of filodeeg
  • 100 g gerookte zalm
  • 6 groene asperges
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • Een handje geraspte kaas
  • Een handje paneermeel
  • Een snuf peterselie
  • Zout en peper.

Benodigdheden

  • Quichevorm (ca. 30 x 10 cm)
  • Satéprikker
  • Oven
  • Pan
  • Kom

HEKS’NKAAS® Quiche

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de vellen deeg voor hartige taart ontdooien. Beleg daarna de quichevorm met de vellen en zorg ervoor dat de vellen elkaar steeds met ongeveer 1 cm overlappen. Druk de randen goed aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi met een klein beetje paneermeel. Breng water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Laat de asperges vervolgens afkoelen. Snipper het uitje. Meng de eieren, de HEKS’NKAAS®  en kookroom in een kom en voeg de ui, peterselie, peper en zout hieraan toe.  Beleg de bodem van de quichevorm met de gerookte zalm en de asperges. Giet daarna het ei-kookroom mengsel eroverheen. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de quiche.  Zet de quiche voor 25 minuten in de oven en laat deze goed afkoelen. Controleer met een satéprikker of de quiche gaar is. Laat de quiche anders nog een paar minuten langer in de oven staan.

NOG MEER LEKKERE RECEPTEN MET DE PRODUCTEN VAN HEKS'NKAAS®