Cakeblik

Ingrediënten

1 bakje HEKS’NKAAS®Origineel
2 pakjes roomkaas
300g schouderham
1 pakje hamblokjes
3 blaadjes gelatine
Bouillon
Komkommer
Peper en zout

Benodigdheden

Keukenmachine
Kom
Spuitzak
Pannetje
Lepel
Dunschiller
Cakeblik

Cakeblik

  1. Mousse van roomkaas en ham
    In de keukenmachine doe je de twee pakjes roomkaas, 300g schouderham en een klein beetje peper en zout. Meng dit geheel tot een gladde mousse. Haal deze vervolgens uit de kom, vul een spuitzak en leg deze spuitzak in de koelkast neer.
  2. Mousse van HEKS’NKAAS®
    Leg de blaadjes gelatine allereerst in koud water. Doe daarna een bakje HEKS’NKAAS® in een kom en verwarm de bouillon ondertussen in het pannetje tot het kookpunt. Als de bouillon kookt, haal je de gewelde blaadjes gelatine uit het water. Knijp het vocht eruit en los deze op in de bouillon. Laat de bouillon vervolgens afkoelen. Roer dan de HEKS’NKAAS® er doorheen en laat dit geheel opstijven.
  3. Opbouwen cakeblik
    Maak het cakeblik aan de binnenzijde een beetje nat en bekleed deze met plasticfolie. Maak van de komkommer met dunschiller lange banen en bekleed deze in het blik. Dip de komkommer wel eerst goed droog. Vervolgens spuit je met de spuitzak met mousse van roomkaas en ham een dun laagje op de bodem. Hier overheen strooi je wat blokjes ham en daaroverheen doe je wat van het HEKS’NKAAS® mengsel. Herhaal dit zoveel mogelijk in lagen tot het blik vol zit. Vouw de komkommer dicht en laat het geheel nog eens twaalf uur in de koelkast staan om op te stijven. Daarna snijd je er plakjes van zodat je het kunt serveren.

NOG MEER LEKKERE RECEPTEN MET PRODUCTEN VAN HEKS’NKAAS®