Schelvis met een jasje van quinoa
Ingrediënten
HEKS’NKAAS®Origineel
250 gram schelvis
100 gram quinoa
2 eieren
50 gram paneermeel
Peper en zout
Benodigdheden
Frituurpan
Diep bord
Mes
Kom
Vetvrij papier
Schelvis met een jasje van quinoa
Verwarm de frituurpan (190 graden). Meng de quinoa in een diepbord met 50 gram paneermiddel en doe hier ook wat peper en zout doorheen. Snij vervolgens de schelvis in langere dunne reepjes (in de lengte richting van de filet). Tik het ei in een kommetje en klop los. Haal de filets door het losgeklopte ei en vervolgens door het mengsel van quinoa en paneermiddel. Bak ze af in de frituurpan. Tip: doe niet teveel stukjes tegelijkertijd in de frituurpan, anders gaan ze aan elkaar vastplakken. De visstukjes zijn gaar als ze drijven. Haal ze uit de frituurpan en leg ze op vetvrij papier. Serveer ze op een schaal samen met HEKS’NKAAS®Origineel.